SEDÁK SO ŠPALDOVÝMI PLEVAMI

Tento sedák sa používa počas relaxácie, alebo aj meditácie.

Pomáha pri sedení na ňom udržať chrbticu vystretú a boky s členkami uvoľnené, tak aby telo malo stabilitu - rovnováhu. Pre potreby sedenia na ňom pri meditácií sa telo opiera v troch bodoch zadok o vankúš a kolená o podlahu. V takejto optimálnej polohe predchádzame bolesti chrbtice, svalov a kĺbov aj pri dlhšom sedení.

Sedák je vyrobený z prírodných materiálov a to zo 100% bavlny, povrch je v úprave keper, vankúš je plnený špaldovými plevami, ktoré pomáhajú udržať teplo a prispôsobia sa tvaru nášho tela.

Špaldové plevy vznikajú pri mlátení špaldovej pšenice,kde sa jej klas rozpadá a zrno ostáva uzatvorené v obale pliev a následne je lúpané na špeciálnej lúpačke.

Vrchná návliečka sedáku je snímateľná, zips má po obvode na bočnej strane. Odzipsujete a operiete v práčke do 30°C. Na bočnej strane sa nachádza rúčka pre jednoduchý prenos sedaku. Spodný poťah je takisto zo 100% bavlny je možné odzipsovať ho a špaldové plevy je možné si „podľa potreby“ (záleží na tom na aký účel ho chcete používať - napr. pri meditácií je výhodnejšie mať nižší sedák) odsypať, alebo naopak prisypať, alebo po rokoch aj komplet vymeniť.

Iné využitie:
Sedák môžeme používať aj ako podložku pod nohy pri rôznych ťažkostiach, pri sledovaní TV a čítaní a pod., ako opierku pod chrbát, v sede pod hlavu – špaldové plevy majú schopnosť ohrievať telo, resp. udržať našu prirodzenú telesnú teplotu aj pri dlhšom sedení na ňom, majú schopnosť pohlcovať telesný pot.

Upozornenie: sedák nikdy neperte aj s jeho plniacím materiálom (špaldové plevy)

MATERIÁL: 50% bavlna, 50 % ľan
NÁPLŇ: špaldové plevy
VÁHA: cca 1,3-1,35 kg
Rozmery cca 30 x 12 cm

19,00 €
Kategória: 
Vaše hodnotenie: 

UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!